Algemene informatie over Marokko
Marokko neemt u mee in haar veelzijdigheid aan kleuren en geuren van kruiden en specerijen, prachtige moskeeën, kleine smalle wegen en paden, de drukte van geweldige steden en de rust op de berg met de hoogste top van Noord-Afrika. Marokko kent veel uitersten, de kleurrijke Soukhs, de Djemaa el Fna, de paleizen en moskeeën, groene walnotenbossen, prachtige valleien, vergezichten in het Atlasgebergte en de fascinerende Sahara woestijn. Voor ieder is er iets te beleven. City-Breaks, Fly-Drives, rondreizen en avontuurlijke trekkings.

Marokko kent een zeer traditionele cultuur. Het overgrote deel van de bevolking is moslim, een klein deel is van de bevolking is joods of christelijk. De Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van het land. In de 7e eeuw kwamen de Arabieren om de bevolking te bekeren naar de Islamitische geloofsovertuiging. De traditionele Berberse families zijn nog steeds woonachtig in Marokko. Ze wonen voornamelijk in het Atlasgebergte, het Rif gebergte en de Souss vallei.

Frankrijk heeft in de 20e eeuw een grote rol gespeeld in Marokko. Gedurende de periode 1905 - 1956 hebben Frankrijk en Spanje veel macht uitgeoefend. Op 2 maart 1956 werd Marokko onafhankelijk. De tweede taal van het land is nog steeds de Franse taal. Als eerste taal geldt Arabisch, er wordt echter meer 'Darija' gesproken, ofwel Marokkaans-Arabisch. Ook zijn er Spaans sprekenden, en de Berberse talen worden nog gesproken door de Berberse families. De Engelse taal wordt door steeds meer jongeren gesproken.

De Marokkaanse keuken is een mengeling van invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden-Oosterse, Mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse keukens. Een wel heel bekend gerecht is de tajine, welke zowel naar de aardewerken stoofpot als naar het gerecht dat erin bereid wordt verwijst. Deze tajines zijn meestal versierd met allerlei motieven en kleuren. In deze tajines worden groenten en vlees bereid, meestal kip of lam. Belangrijke kruiden in de Marokkaanse keuken zijn kaneel, saffraan, gember, peper, komijn en kurkuma, maar er zijn nog tientallen andere kruiden te vinden. Couscous is de bekendste Marokkaanse maaltijd. Dit eet men gewoonlijk met de familie na het vrijdagse moskeebezoek. Andere typische gerechten zijn pastilla (hartige taart met duif of kip) en harira (soep) welke voornamelijk tijdens de ramadan wordt gegeten.
Een niet te missen drankje is de groene thee met munt, door Marokkanen ook wel 'Marokkaanse whisky' genoemd.

In 1999 stierf Koning Hassan II, na 38 jaar monarchie, waarna zijn zoon Mohammed VI staatshoofd werd. Koning Mohammed VI staat bekend om zijn moderne ideeën en zijn enorme inspanningen om Marokko naar de vooruitgang en tot grotere hoogten te leiden. Marokko wordt een steeds populairdere reisbestemming. Sinds Koning Mohammed VI de troon heeft bestegen is het land politiek stabiel. Dit heeft het imago van Marokko als vooruitstrevend en tolerant Islamitisch land enorm verbeterd.

Het klimaat is uitermate geschikt voor het toerisme en het land kent het hele jaar zonneschijn!

http://www.styleinmaroc.nl/images/LandkaartMarokko7.700x700.jpeg