Style in Maroc - Marokkko Vakanties

De Koningssteden

10-daagse reis Marokko

Beleef en ontdek de vier mooiste koningssteden van Marokko. Wandel door de smalle straatjes van de intigrerende oude binnensteden van Rabat, Meknes, Fes en Marrakech.  

De eerste dag vlucht Amsterdam - Casablanca per lijndienst van Transavia. De witte stad is de grootste van Marokko. Breng een bezoek aan de Hassan II moskee. De minaret is de hoogste ter wereld.

De tweede dag rijdt u naar de hoofd- en koningsstad, Rabat. Een rustige stad, maar er zijn een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen. Op dag vier reist u verder naar de kleine rustige koningsstad Meknes (UNESCO Werelderfgoed).

U vervolgt de reis en u kunt via de Romeinse ruïnes van Volubilis en het heilige dorpje Mouley Idriss naar Fes rijden. Fes is de oudste Koningsstad. De binnenstad is al eeuwenlang vrijwel onveranderd gebleven, wat deze stad wel heel bijzonder maakt. Op dag 7 rijdt u naar Ouzoud. Hier kunt u o.a. de Ouzoud waterval bezoeken.

U vervolgt de weg naar Marrakech. In de avond kunt u naar het bekendste plein, Djemaa el Fna, gaan. Na zonsondergang een circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Vanuit Marrakech kunt u diverse excursies maken, bijv. naar de Hoge Atlas of de badplaats Essaouira, waar u tevens de reis kunt verlengen aan het strand.

De laatste dag privétransfer naar de luchthaven van Marrakech. Terugvlucht naar Nederland en einde van een geweldige reis.

Route:
Dag 1: Luchthaven Casablanca - Casablanca
Dag 2: Casablanca - Rabat (ca. 1 uur rijden)
Dag 3: Rabat
Dag 4: Rabat - Meknes (ca. 2 uur rijden)
Dag 5: Meknes - Fes (ca. 1 uur rijden)
Dag 6: Fes
Dag 7: Fes - Ouzoud (ca. 6 uur rijden)
Dag 8: Ouzoud - Marrakech (ca. 2,5 uur rijden)
Dag 9: Marrakech
Dag 10: Marrakech - Luchthaven Marrakech

Accommodaties:
- Casablanca, Boutique Hotel Gauthier, (logies/ontbijt)
- Rabat, Riad Dar Soufa, (logies/ontbijt)
- Meknes, Riad Yacout, (logies/ontbijt)
- Fes, Riad Alkantara, (logies/ontbijt)
- Ouzoud, Riad Cascades d'Ouzoud, (logies/ontbijt)
- Marrakech, Riad Anya, (logies/ontbijt)

Inclusief:
- Vluchten Amsterdam - Casablanca, Marrakech - Amsterdam
- Luchthaventransfer Casablanca
- Luchthaventransfer Marrakech
- 9 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- Huurauto Volkswagen Polo of gelijkwaardig van dag 2 t/m 8 (*)
- Privéchauffeur (*)

*Deze route is zowel uit te voeren als self-drive (huurauto) of met Engelssprekende privéchauffeur.

Self-Drive Aster autohuur:
Indien u zelf wenst te rijden, dan kunt u kiezen voor deze reis als self-drive. Er is gedurende deze reis een autohuur categorie C (Volkswagen Polo trendline of gelijkwaardig) inbegrepen van dag 2 t/m 8. Liever een upgrade van de auto? Geen probleem, vraagt u hiervoor naar de mogelijkheden. Bekijk meer informatie over de autohuur op deze pagina.

Met Chauffeur
U kunt deze reis ook uit laten voeren met chauffeur. De chauffeurs spreken Engels (basic). U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en u krijgt elke dag een gratis flesje water per persoon gedurende de route. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen'', toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er, ter plaatse, meerkosten van toepassing zijn.

Vluchten
Bij deze reis zijn standaard de vluchten van Transavia.com inbegrepen. De vluchten zijn op aanvraag. De vanafprijs gaat uit van de voordeligste boekingsklassse. Gedurende het boekingsproces kunt u, uw vluchten kiezen. Er kan een vluchttoeslag van toepassing zijn op de door uw gekozen datum.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking.

! Boekingsproces
Indien u hieronder een prijs wilt opvragen of wenst te boeken, dan kiest u in alle gevallen bij aantal 'kamers' voor '1 kamer'. Bij het aantal volwassenen kiest u het aantal personen. Het systeem geeft vervolgens de opties voor aantal kamers en tevens de optie voor self-drive (zelf rijden met huurauto) of de optie met privechauffeur.

Self-Drive Aster huurauto:
Indien u zelf wenst te rijden, dan kunt u kiezen voor deze reis als self-drive. Er is gedurende deze reis een autohuur categorie C (Volkswagen Polo trendline of gelijkwaardig) inbegrepen. Liever een upgrade van de auto? Geen probleem, vraagt u hiervoor naar de mogelijkheden. Bekijk meer informatie over de autohuur op deze pagina. 

Met Chauffeur:
U kunt deze reis ook uit laten voeren met chauffeur. De chauffeurs spreken Engels (basic). U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en u krijgt elke dag een gratis flesje water per persoon gedurende de route. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen'', toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn.

Exclusief: EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking.
casablanca-2

Casablanca (aanvlieghaven)

Casablanca betekent letterlijk 'Wit huis' en de stad staat dan ook bekend om zijn witte gebouwen. Casablanca is de grootste stad van Marokko en heeft de belangrijkste haven van het land. De bekendste bezienswaardigheid van Casablanca is de Hassan II moskee.

Vanuit Casablanca is een route richting het noorden van Marokko een logische keuze. In het noorden vindt u o.a. drie Koningssteden. Fes is de oudste Koningsstad en de meest complete middeleeuwse stad van de Arabische wereld. De Koningstad, Meknes, is een oude Moorse stad en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een kleine rustige stad. U vindt hier de Bab-el-Mansour, de grootste oude toegangspoort tot een medina. Als u in de hoofdstad en tevens Koningsstad, Rabat, arriveert, vallen direct de indrukwekkende stadsmuren rondom de medina op. De muren zijn ca. 9 meter hoog en 3 meter breed. De stad is minder toeristisch, dan bijvoorbeeld Fes en Marrakech, maar er zijn een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen.

Uiteraard kunt u uw reis vervolgen richting het zuiden naar Marrakech, de Hoge Atlas en/of de woestijn.

2016 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie