Style in Maroc - Marokkko Vakanties

Authentiek Marokko

De eerste dagen kunt u de magische stad Marrakech uitstekend ontdekken. U verblijft in een sfeervolle riad in de medina. Breng een bezoek aan het beroemde Djemaa el Fna plein, de geurige soukhs, de Koutoubia moskee, Bahia paleis of Jardin Majorelle. Laat u betoveren door deze levendige stad.

De derde dag rijdt u naar Ait Ben Haddou. U rijdt door het Hoge-Atlas gebergte via de spectaculaire Tizi 'n Tichka pass. U arriveert in Ait Ben Haddou. Dit dorp, bestaande uit dicht opeengebouwde kasbahs staat op de wereld erfgoed lijst van UNESCO en heeft in de afgelopen jaren voor meer dan 20 films (o.a. The Gladiator en Babel) als decor gefungeerd. Ait Ben Haddou was een van de belangrijkste punten op de oude 'Zout Route', waar slaven, goud, ivoor en zout van de Afrikaanse Sahara naar Marakech en zelfs verder brachten.

De vierde dag rijdt u via de weg van de 1000 kasbahs door Ouarzazate en de rozen vallei (bekend om haar Perzische rozenolie) en doorkruisen we vele Berberdorpen. U kunt een bezoek brengen aan de Tamnalt rotsformaties en via Keela Mgouna naar Boumalne Dades rijden, de eindbestemming van vandaag. Een schitterende omgeving met rotsformaties, riviertjes en valleien.

Op dag vijf rijdt u naar de Todra kloof en kunt u een wandeling maken door deze, op het hoogste punt wel 300 meter hoge, imposante kloof. Hierna kunt u naar Erfoud en de Tinjdad Palmentuin rijden. Hier kunt u lunchen en een bezoek brengen aan een marmer- en fossielen werkplaats. Hierna vertrekken we naar de fascninerende Erg Chebbi woestijn. U ziet het landschap langzaam veranderen totdat de duinen aan de horizon verschijnen. Deze duinen van meer dan 90 meter hoog zijn altijd spectaculair, maar vroeg in de ochtend of bij zonsondergang zijn ze op hun mooist. In de namiddag maken de nomaden zich klaar om samen met u de woestijn in te trekken. U rijdt in ongeveer 1,5 uur op een kameel naar een klein tentenkamp midden in de woestijn. Na het aanschouwen van de zonsondergang wordt er een diner voor u bereidt (ook geschikt voor vegetariers). U kunt in de tenten overnachten of onder de heldere sterrenhemel. Hoe dan ook een ervaring om niet meer te vergeten…

Gedurende de zonsopgang rijden we per kameel terug naar de kasbah, aan de rand van de woestijn, voor het ontbijt. In de kasbah heeft u ook de gelegenheid om u even op te frissen na de nacht in de woestijn. Na het ontbijt kunt u via Rissani langs de grote palmtuinen van Tafilalet naar Alnif rijden waar u tevens kunt lunchen. We rijden daarna via Tazarine, N'kob, de Draa vallei naar het kleine berberdorp Agdez, waar we overnachten.

De zevende dag vertrekt u richting Taroudant. De vijfde koningsstad van Marokko doet knus aan en is niet zo overweldigend als de andere koningssteden. Taroudannt ligt in het midden van een vruchtbaar landbouwgebied waar groentes, fruit en olijven worden verbouwd. De op het land geoogste en geplukte waren worden per ezels, kamelen en handkarren naar de stad gebracht. Taroudant is bekend om haar Berberzilver en de kunstnijverheid van de Touaregs. De Touaregs zijn een Berbervolk van nomadische veetelers in de Sahara en Sahel.

De laatste bestemming is de sfeervolle badplaats Essaouira. Essaouira is een aangename bestemming waar veel artiesten en kunstenaars hun thuishaven hebben. De middeleeuws aandoende medina van Essaouira staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit kanteelmuren waarbinnen u vele winkeltjes aantreft. Van winkeltjes met sieraden of winkels met leren tassen en laarzen tot houtwerkwinkeltjes. Door de vooral in de lente en zomer aanwezige wind is Essaouira ook gelieft onder kite- en windsurfers. Dankzij de zeewind geniet Essaouira van veel frisse lucht. Aan het eind van de ochtend keren de vele vissersboten terug in de haven met verse vis.

Het strand van Essaouira is een tien kilometer lange strook waartegen de golven kabbelen. Kortom de badplaats is een ideale strandbestemming voor uw strandvakantie in Marokko of als afsluiting van uw rondreis.

De laatste dag rijdt u naar de luchthaven van Marrakech, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Nederland en einde van een geweldige reis.

Route:
1e dag: Amsterdam - Marrakech
2e dag: Marrakech
3e dag: Marrakech - Ait Ben Haddou (ca. 3 uur rijden)
4e dag: Ait Ben Haddou - Boumalne Dades (ca. 2 uur rijden)
5e dag: Boumalne Dades - Gorge du Todra - Hassilabied (ca. 3,5 uur rijden)
6e dag: Hassilabied - Agdez (ca. 4 uur rijden)
7e dag: Agdez - Taroudant (ca. 4 uur rijden)
8e dag: Taroudant - Essaouira (ca. 3,5 uur rijden)
9e dag: Essaouira - luchthaven Marrakech - Amsterdam (ca. 2,5 uur rijden)

Inclusief:
- Retourvlucht Amsterdam - Marrakech met Transavia
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen Marrakech, Taroudant, Essaouira o.b.v. logies/ontbijt
- Overige overnachtingen o.b.v. halfpension (incl. diner)
- Luchthaventransfer 1e dag luchthaven Marrakech - riad in Marrakech
- Kamelentocht naar het berberkamp in de woestijn

Accommodaties:
Marrakech - Riad Africa (logies/ontbijt)
Ait Ben Haddou - RiadMaktoub (halfpension)
BoumalneDades - Chez Pierre (halfpension)
Hassilabied - Berbercamp (halfpension)
Agdez - Kasbah Tamnougalte (halfpension)
Taroudant - RiadTafilag (logies/ontbijt)
Essaouira - Riad Dar Mouna Mogador (logies/ontbijt)

Self-Drive Aster huurauto:
Indien u zelf wenst te rijden, dan kunt u kiezen voor deze reis als self-drive. Er is gedurende deze reis een autohuur categorie C (Volkswagen Polo trendline of gelijkwaardig) inbegrepen van dag 3 t/m 9.
Liever een upgrade van de auto? Geen probleem, vraagt u hiervoor naar de mogelijkheden. Bekijk meer informatie over de autohuur op deze pagina. 

Met chauffeur
U kunt deze reis ook uit laten voeren met chauffeur. De chauffeurs spreken Engels (basic). U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en u krijgt elke dag een gratis flesje water per persoon gedurende de route. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen'', toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn.

Vluchten
Bij deze reis zijn standaard de vluchten van Transavia.com inbegrepen. De vluchten zijn op aanvraag. De vanafprijs gaat uit van de voordeligste boekingsklassse. Gedurende het boekingsproces kunt u, uw vluchten kiezen. Er kan een vluchttoeslag van toepassing zijn op de door uw gekozen datum.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking.

! Boekingsproces
Indien u hieronder een prijs wilt opvragen of wenst te boeken, dan kiest u in alle gevallen bij aantal 'kamers' voor '1 kamer'. Bij het aantal volwassenen kiest u het aantal personen. Het systeem geeft vervolgens de opties voor aantal kamers en tevens de optie voor self-drive (zelf rijden met huurauto) of de optie met privechauffeur.

Self-Drive Aster huurauto:
Indien u zelf wenst te rijden, dan kunt u kiezen voor deze reis als self-drive. Er is gedurende deze reis een autohuur categorie C (Volkswagen Polo trendline of gelijkwaardig) inbegrepen van dag 3 t/m 9.
Liever een upgrade van de auto? Geen probleem, vraagt u hiervoor naar de mogelijkheden. Bekijk meer informatie over de autohuur op deze pagina. 

Met Chauffeur:
U kunt deze reis ook uit laten voeren met chauffeur. De chauffeurs spreken Engels (basic). U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en u krijgt elke dag een gratis flesje water per persoon gedurende de route. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen'', toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn.

Exclusief: EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking.
iStock_61206250_LARGE

Marrakech (aanvlieghaven)

Ontdek de magische koningsstad Marrakech. In Marrakech zult u zich niet snel vervelen. Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech 'Djemaa el Fna' is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kunt u even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee, in de volksmond ook wel 'berberse whiskey' genoemd. Dwaal door de kleurrijke soukhs met lokale producten, proef en ruik de heerlijke specerijen in de Medina (oude centrum), laat u verwennen in een tradtionele Hammam en geniet van de heerlijke gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is.

Vanuit Marrakech kunt u eigenlijk alle kanten op. Ten zuiden van Marrakech bevindt zich het Hoge Atlas gebergte. In het Nationaal park Toubkal, kunt u langs idyllische berberdorpjes, groene walnotenbossen en stille valleien wandelen. Ten zuidoosten van het nationaal park bevindt zich Ait Ben Haddou, een klein dorpje waar u één van de grootste kasbahcomplexen van het land aan treft. Via de duizend kasbahs route kunt u naar de Todrakloof rijden. Het is een smalle doorgang met aan weerszijden rotsformaties van wel 300 meter loodrecht omhoog. Vervolg de weg naar de fascinerende Sahara woestijn. U kunt zowel naar Merzouga als naar Zagora. De woestijn is altijd indrukwekkend, maar de duinen bij Merzouga zijn in de ochtend en bij zonsondergang het meest spectaculair. Geniet van een kamelentocht naar een berberkamp in de woestijn en laat u betoveren door de heldere sterren. Een ervaring om nooit te vergeten! In Zuid-West Marokko is een bezoek aan Taroudant zeer de moeite waard. Aan de Westkust is het mogelijk om uw verblijf in Marokko te verlengen in de bekende badplaats Agadir of in de minder bekende havenplaats Essaouira.

2016 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie