Style in Maroc - Marokkko Vakanties

Kasbahs, woestijn en valleien

11-daagse reis Marokko

Dag 1: Luchthaven Marrakech – Marrakech
De eerste dag vlucht Amsterdam- Marrakech per lijndienst van Transavia. Bij aankomst op de luchthaven, transfer naar uw riad in Marrakech.

Dag 2: Marrakech
In Marrakech zult u zich niet snel vervelen. Een avondbezoek aan het plein Djemaa el Fna is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Een aantal bezienswaardigheden welke u niet mag missen: de Koutoubia moskee, de Ben Youssef medresse en de botanische tuin Jardin Majorelle.

Dag 3: Marrakech - Ait Ben Haddou (ca. 3,5 uur rijden)
De derde dag rijdt u via Tizi n'Tichka pass, waar u uiteraard de gelegenheid heeft om foto's te maken. U vervolgt de weg naar de beroemde kasbah van Ait Ben Haddou, welke stamt uit de 11e eeuw en behoort tot de UNESCO wereld erfgoedlijst. Tevens kunt u bezoekje aan de beroemde Atlas Studio's brengen.

Dag 4: Ait Ben Haddou - Boumalne Dades (ca. 2,5 uur rijden)
Boumalne-Dades is een levendig stadje in de Vallei van de Dades, aan de route van de Duizend Kasbahs. De stad ligt centraal op een kruispunt van wegen, aan de uitgang van de Kloof van de Dades en aan de voet van de vulkanische bergen van Jbel Sarhro.

Dag 5: Boumalne Dades
Er is vanuit het stadje Boumalne du Dadès een 60-kilometer lange weg door de vallei aangelegd. Het duurt een dik uur om deze slingerweg bergop, bergaf en door de kloof te volgen tot het eindpunt van de vallei bij het dorpje Msemrir. Onderweg kunt u stoppen bij één van de vele kasbahs voor een kopje muntthee met uitzicht op de groene vallei. Aan het einde van de vallei kunt u deze weg verder noordwaarts volgen, dieper het Atlasgebergte in, of u rijdt dezelfde weg terug.

Dag 6: Boumalne Dades - Merzouga (ca. 3,5 uur rijden)
Vanuit Boumalne Dades rijdt u richting de Sahara woestijn. U ziet langzaam het prachtige zandlandschap van de woestijn verschijnen. Bij Merzouga gaat u de woestijn in. Per kameel rijden we naar het basic tentenkamp, waar u overnacht. Laat u verrassen door de gastvrijheid van de berbers. Ze bereiden een typisch Marokkaanse maaltijd voor u. Geniet van het uitzicht en de heldere sterren. Een unieke ervaring!

Dag 7: Merzouga - Nkob (ca. 3 uur rijden)
Nkob is een klein stadje gelegen op anderhalf uur rijden vanaf Zagora. Het is de hoofdstad van het Berber Ait Atta volk. Dit volk bestond al voor de Arabische en Islamitische opkomst in Marokko in de 7e eeuw. Deze stam was tussen de 15e en 19e eeuw één van de meest belangrijke volken van het land. Vanuit Nkob kunt u wandelen door de Saghrou bergen en de woestijn. Tevens kunt u in de stad naar de lokale markten op zaterdag en zondag (lokale producten). Of gewoon lekker door de stad wandelen en de Kasbahs in de oude stad bekijken.

Dag 8: Nkob - Ouarzazate (ca. 2,5 uur rijden)
Vandaag gaat u naar Ouarzazate, een rustige provinciestad met brede straten en diverse parken en tuinen. Het ligt op een hoogte van 1160 m, op het kruispunt van de Draa-vallei en de Dade.

Dag 9: Ouarzazate
Vandaag kunt u heerlijk bijkomen, of een uitstapje maken nar bijvoorbeeld de Finnit Oase ten zuiden van Ouarzazate, met de prachtige Pise-ksour. Ouarzazate heeft ook de Kasbah van Taourirt, die in de achttiende eeuw werd gebouwd en in 1994 gerenoveerd. Verder zijn er de Krupps veldgeweren te zien, die Glaoui gebruikte om z’n macht te handhaven.

Dag 10: Ouarzazate - Marrakech (ca. 4 uur rijden)
U reist vandaag weer terug naar Marrakech. In de avond kunt u naar het bekendste plein, Djemaa el Fna, gaan. Na zonsondergang een circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers.

Dag 11: Marrakech - Luchthaven Marrakech
Helaas is er vandaag een einde gekomen aan deze mooie indrukwekkende reis.

Route:
Dag 1: Luchthaven Marrakech - Marrakech
Dag 2: Marrakech
Dag 3: Marrakech - Ait Ben Haddou (ca. 3,5 uur rijden)
Dag 4: Ait Ben Haddou - Boumalne Dades (ca. 2,5 uur rijden)
Dag 5: Boumalne Dades
Dag 6: Boumalne Dades - Merzouga (ca. 3,5 uur rijden)
Dag 7: Merzouga - Nkob (ca. 3 uur rijden)
Dag 8: Nkob - Ouarzazate (ca. 2,5 uur rijden)
Dag 9: Ouarzazate
Dag 10: Ouarzazate - Marrakech (ca. 4 uur rijden)
Dag 11: Marrakech - Luchthaven Marrakech

Accommodaties:
- Marrakech, Riad Anya, (logies/ontbijt)
- Ait Ben Haddou, Bagdad Café, (logies/ontbijt)
- Boumalne Dades, Chez Pierre, (logies/ontbijt)
- Merzouga, Tentenkamp in de woestijn, (halfpension)
- Nkob, Ksar Jenna, (halfpension)
- Ouarzazate, Dar Chamaa, (logies/ontbijt)

Inclusief:
- Retourvlucht Amsterdam - Marrakech
- Luchthaventransfers Marrakech
- 10 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- Diner inbegrepen Merzouga en Nkob
- Kamelentocht naar het berberkamp in de woestijn
- Huurauto Volkswagen Polo of gelijkwaardig van dag 3 t/m 10 (*)
- Privéchauffeur (*)

*Deze route is zowel uit te voeren als self-drive (huurauto) of met Engelssprekende privéchauffeur.

Self-Drive Aster autohuur:
Indien u zelf wenst te rijden, dan kunt u kiezen voor deze reis als self-drive. Er is gedurende deze reis een autohuur categorie C (Volkswagen Polo trendline of gelijkwaardig) inbegrepen van dag 3 t/m 10. Liever een upgrade van de auto? Geen probleem, vraagt u hiervoor naar de mogelijkheden. Bekijk meer informatie over de autohuur op deze pagina.

Met Chauffeur
U kunt deze reis ook uit laten voeren met chauffeur. De chauffeurs spreken Engels (basic). U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en u krijgt elke dag een gratis flesje water per persoon gedurende de route. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen'', toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er, ter plaatse, meerkosten van toepassing zijn.

Vluchten
Bij deze reis zijn standaard de vluchten van Transavia.com inbegrepen. De vluchten zijn op aanvraag. De vanafprijs gaat uit van de voordeligste boekingsklassse. Gedurende het boekingsproces kunt u, uw vluchten kiezen. Er kan een vluchttoeslag van toepassing zijn op de door uw gekozen datum.


Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking.

! Boekingsproces
Indien u hieronder een prijs wilt opvragen of wenst te boeken, dan kiest u in alle gevallen bij aantal 'kamers' voor '1 kamer'. Bij het aantal volwassenen kiest u het aantal personen. Het systeem geeft vervolgens de opties voor aantal kamers en tevens de optie voor self-drive (zelf rijden met huurauto) of de optie met privechauffeur.

Self-Drive Aster huurauto:
Indien u zelf wenst te rijden, dan kunt u kiezen voor deze reis als self-drive. Er is gedurende deze reis een autohuur categorie C (Volkswagen Polo trendline of gelijkwaardig) inbegrepen. Liever een upgrade van de auto? Geen probleem, vraagt u hiervoor naar de mogelijkheden. Bekijk meer informatie over de autohuur op deze pagina. 

Met Chauffeur:
U kunt deze reis ook uit laten voeren met chauffeur. De chauffeurs spreken Engels (basic). U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en u krijgt elke dag een gratis flesje water per persoon gedurende de route. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen'', toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn.

Exclusief: EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking.
iStock_61206250_LARGE

Marrakech (aanvlieghaven)

Ontdek de magische koningsstad Marrakech. In Marrakech zult u zich niet snel vervelen. Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech 'Djemaa el Fna' is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kunt u even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee, in de volksmond ook wel 'berberse whiskey' genoemd. Dwaal door de kleurrijke soukhs met lokale producten, proef en ruik de heerlijke specerijen in de Medina (oude centrum), laat u verwennen in een tradtionele Hammam en geniet van de heerlijke gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is.

Vanuit Marrakech kunt u eigenlijk alle kanten op. Ten zuiden van Marrakech bevindt zich het Hoge Atlas gebergte. In het Nationaal park Toubkal, kunt u langs idyllische berberdorpjes, groene walnotenbossen en stille valleien wandelen. Ten zuidoosten van het nationaal park bevindt zich Ait Ben Haddou, een klein dorpje waar u één van de grootste kasbahcomplexen van het land aan treft. Via de duizend kasbahs route kunt u naar de Todrakloof rijden. Het is een smalle doorgang met aan weerszijden rotsformaties van wel 300 meter loodrecht omhoog. Vervolg de weg naar de fascinerende Sahara woestijn. U kunt zowel naar Merzouga als naar Zagora. De woestijn is altijd indrukwekkend, maar de duinen bij Merzouga zijn in de ochtend en bij zonsondergang het meest spectaculair. Geniet van een kamelentocht naar een berberkamp in de woestijn en laat u betoveren door de heldere sterren. Een ervaring om nooit te vergeten! In Zuid-West Marokko is een bezoek aan Taroudant zeer de moeite waard. Aan de Westkust is het mogelijk om uw verblijf in Marokko te verlengen in de bekende badplaats Agadir of in de minder bekende havenplaats Essaouira.

2016 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie